Карактеристики

 

Апликации

УВ печатач со единечна боја во целосна боја се применува на различни апликации. Како печатење на кутии за оброци, печатење маски за лице, печатење канцелариски материјал, печатење на пакување храна, печатење на медицински пакувања и печатење други материјали за пакување итн.

Директно печатење на маска за лице

Можете да го испечатите вашето лого директно на медицинската хируршка маска со целосна боја. Благодарение на технологијата за еднократно поминување, процесот на печатење е многу брз и ефикасен. 

Додадете каква било содржина овде

Печатење на лого на капа од шише

По обработката со плазма, УВ печатачот може да печати директно на капачето од пластичното шише. Сликата е водоотпорна и отпорна на абење. 

Додадете каква било содржина овде

Технички параметри

Перформанси на печатење: Инк-џет печатење во целосна боја, единечно поминување

Тип на глава за печатење: I3200

Брзина на печатење : 1440*600 Dpi 22m/min, 720*300Dpi 44m/min, 360*300Dpi 88m/min

Висина на знаци : единечна глава за печатење 1-33 mm, двојна глава за печатење 1-66 mm, Три глави за печатење: 1-99 mm, четири глави за печатење: 1-132 mm

Растојание за печатење : 1-5mm, најдобро на 2mm

Насока на печатење : Достапни се вертикално и хоризонтално 

Мастило : УВ излечиво мастило

Јазик на интерфејс :  Англиски и кинески (може да се приспособат)

Печатење знаци : англиски, кинески, арапски бројки, сериски број, бар-код, автоматски датум, шема на трговска марка, кој било посебен фонт

Температура и влажност :  0-45 степени, релативна влажност 0-95% некондензирање

Интерфејс за податоци: етернет порта, 485, USB

Електрични барања : AC100-240V/60HZ